DNA takkeliste

By | Music | No Comments

Glædelig søndag. Det er helt klassiske blog-problem er at når man HAR noget at skrive om – så har man for travlt til at gøre det. Jeg fik derfor aldrig publiceret en blogpost om den mest hektiske uge i år, nemlig ugen i maj hvor vi havde release for mit album DNA. Jeg har her til aften endelig samlet en ordentlig røvfuld anmeldelser, to TV-optrædener, 50 live-billeder og andet godt, som kan LÆSES HER. Til alle der ikke har fået lyttet til pladen, håber jeg det gi’r jer lyst til det. Og for at lukke posen med god stil, lad mig bruge dette lille indlæg på at takke alle de mange gode mennesker, der gjorde denne helt vilde uge med to udsolgte koncerter og en andenplads på album-hitlisten mulig. Heller ikke denne gang blev der tid og plads til en takkeliste på albumcoveret. Når jeg engang får inkluderet en sådan på en plade er jeg mange år bagefter, og den bli’r GODT nok lang. Her er en takkeliste for pladeudgivelsens ballademageri:

Der er ❤️ i min DNA til Mads “Brygwald” og Aarhus Bryghus for at forsyne os med fuckin’ hårdtslående DNA-øl med 2,9 genstande per flaske…

bts-04

Der er ❤️ i min DNA til Playground Music - især Søren & Lewis for at distribuere mit shit og få det bredt ud!
2014-05-05 19.29.24

Der er ❤️ i min DNA til JUSE ONE for at pimpe sneaks i sidste øjeblik… You’re the best, good sir.

2014-05-08 21.21.16

Der er ❤️ i min DNA til my man Shahab Ghanavati for redesigne PER.TV fuldstændig op til udgivelsen!!

140221 Shahab

Der er ❤️ i min DNA til Tina Casmose for de bedste stoffer i byen – der blev forvandlet til det mest tjekkede scenetøj.
foto
Der er ❤️ i min DNA til Madeleine aka Maddi aka Hiphopmor aka Big Red Machine for blæksprutteri der holdt styr på et 30 mand stort hold. Det var endt i kosmisk kaos uden dig.

bts-23

Der er ❤️ i min DNA til Adam Hansel for det store visuelle overblik. You make my music look better than it actually is.
DNA_AlbumTop

Der er ❤️ i min DNA til alle der har købt musikken og gav os den bedste andenplads i mit liv. ✌️

Skærmbillede 2014-05-19 kl. 20.20.20

Jeg kunne ikke drømme vildere end en andenplads, for der er ingen der kan slå MJ. Der er ❤️ i min DNA til alle der fortsætter som om intet er hændt og kæmper videre denne mandag morgen.

1405 DNA nummer 2

Og til allersidst… TAK til Jonas Risvig for at være en superdope video-dokumentarist. Den her lille snas SKAL du se. Disse tre minutter opsummerer på alle måder al den kærlighed der var til stede….! ❤️

Specialklassen – Rødder – Dicte

By | Music | No Comments

Jeg tager ikke på turné med min plade. Jeg ville selvfølgelig utroligt gerne samle mit band og prøve “DNA” af foran et live-publikum, men jeg skal skrive og performe forestillingen DET STORE SKUFFEJERN på Det Kongelige Teater i november - og da det er min teater-debut står den på seriøs skrivning på fuld tid. Det har jeg vidst længe. Men der sneg sig alligevel tre seje projekter jeg ikke kunne sige nej til – og så endte de med at ligge tre dage i træk! Alle tre ting er one-offs, altså engangsforestillinger der ikke kan opleves andre steder. Derfor vil jeg (ikke overraskende) opfordre til at kigge forbi! :D Here goes:

Skærmbillede 2014-08-15 kl. 15.05.24

Dag 1: Onsdag den 26/8 har Specialklassen inviteret mig til noget jeg aldrig har prøvet før – at mixe impro-rap med impro-skuespil! SpecialKlassen er Danmarks bedste til det – det oplevede jeg, da vi i forgårs holdte et offentligt men uannonceret ‘øveshow’ hvor vi gik på scenen på det lille teater PLAY uden at have mødtes før! Og det endte med at blive halvanden time der er noget af det sjoveste jeg har oplevet. Der var under 30 mennesker der kiggede på, men der var langt mere intensitet end mange festivalkoncerter – det handler ikke om fancy rammer, det handler om kemi og tilstedeværelse og kreativitet! Ser virkelig frem til at gøre det ‘rigtigt’! Hvis du vil se os hoppe ud på det dybe til Zulu Comedy Festival på Huset i København kan du købe billet til bare 75 kr. lige her.

image001

Dag 2: Torsdag 28/8 fejrer vi udgivelsen af RØDDER, et projekt der har været undervejs i halvandet år. 10 danske rappere fortolker 10 danske digte. Jeg har stået for at hooke hele projektet op – tjek den vilde holdopstilling her. Min kumpan Claus Nivaa og jeg var i tilbage i januar i P1 og fortælle i en hel halv time, det kan du høre her.  Vi trykker 1000 limiterede “coverbooks” i vinylstørrelse (30×30 cm) – Dette er det første eksemplar der netop er blevet trykt hos LaserTryk i Aarhus idag - på mandag bliver der indklæbet holdere til hhv. CD og den vinylplade-lignende papskive der indeholder downloadkoden! Releasedatoen er 25/8 men netop i dag har vi åbnet for forudbestillinger, så bestil dit eksemplar HER! (og når nu du er i kløerne på RFC-shoppen, så tjek lige det friskeste stykke merchandise jeg har fået produceret, DNA-hoodie’n med indsyede hovedtelefoner!) Gallakoncerten den 28. i Aalborg bliver decideret vanvittigt! 10 rappere, 1600 publikummer i Aalborgs nyåbnede superflotte Musikkens Hus! TJEK lige huset udvendigt, og ikke mindst salen!! Det er altså ikke så tit man for lov til at bringe rap ind i sådanne omgivelser – der er ikke så mange billetter tilbage, så bestil HER!

Skærmbillede 2014-08-15 kl. 15.08.11

Dag 3: Fredag 29/8 spiller DICTE og jeg en fælles koncert til åbningen af Aarhus Festuge, hvor vi bliver bakket op af det 25 mand store Aarhus Jazz Orchestra. Vi spiller meget remixede udgaver af Aarhus-sange, hvor jeg har skrevet nye vers til klassikere fra Kliché, Gnags etc. Der kommer 40.000 mennesker i Mindeparken! Først gav man 20.000 billetter væk som blev solgt på 45 minutter, og i går blev der så frigivet 20.000 mere, der også var væk på et par timer. Vildt. Helmig og tv-2 spiller bagefter! Jeg glæææder mig – til alle tre ting!

Og Dag 4: Lørdag 30/8… ja, der sover jeg nok hele dagen. Og søndag med. Og SÅ tilbage til teaterskrivebordet. Faktisk er DET STORE SKUFFEJERN netop blevet sat til salg idag, og premieren blev udsolgt på 45 minutter! DET havde vi sgu ikke lige set komme! Du kan bestille din billet her!

Håber vi ses til noget af det! ://PV//:

DUM video!

By | Music | No Comments

Så er der ny video! Titlen er DUM!

Dedikeret til alle de dumme og de intelligente og dem i midten der kæmper for at finde deres rette plads. KÆMPE tak til hele holdet – den dumme dreng spilles af Helmer Solberg – 11 år og allerede en stor skuespiller! Han skal nok nå langt – DU SÅ HAM HER FØRST :)

10477946_852849028076864_1778292724285302117_n

Og stor tak til RASKE PENGE aka Ras Monkey – ikke bare for at abe den ud i videoen, men også for at skrive nyklassikeren “Intelligent” som “Dum” er inspireret af.

rasmonkey

Jeg kunne skrive meget mere om videoen, og om nummeret, men det behøver jeg ikke rigtig, for jeg blev spurgt om det i radioen, og svarede for mig så godt jeg kunne. I lydklippet herunder prøver jeg at sammenfatte tankerne bag teksten på to minutter: Håber I digger slutresultatet. I ønskes alle en god første skoledag…! ://PV

Fuck et remix!

By | Music | No Comments

387966_2862609488075_1344867919_3127828_679934892_n

En ode til et globalt, universalt håndsignal. Så har jeg haft de lange fingre i arkivet, og fundet et aldrig udgivet og temmelig hårdt remix af et vredt nummer helt tilbage fra 2004 der hedder noget så sofistikeret som “F.U.C.K.”! Link forneden.

Dette er det tredie og sidste dyk i de dybe skuffer fra fortiden her i sommerferien. Det første var helt tilbage fra 1999 – “Weekend Viking” - og det andet var fra foråret – “Godt Stegt (Embee Remix)” Denne gang er det et nummer der udkom for 10 år siden på compilatonen “GADEPLAN” Denne version er aldrig før udgivet.

Det er remixet af min gode ven FOUR EIS, der i virkeligheden hedder Ian Tomkins, og han har siden dengang blevet en af de mest benyttede kameramænd i landet, og har skudt rigtig mange af de ting danskerne har slugt søndag aften – Taxa, Krøniken, Broen etc. etc.

Vi har udgivet et enkelt officielt nummer sammen, “Verdens Lykkeligste Folk”. Men det allerførste vi lavede sammen var en musikvideo for mit første band Sund Fornuft i 2001 som Ian var instruktør på: “Zen Midt I Centrum”.

Originaludgaven lå på DJ Typhoons rimelig vilde compilation “Gadeplan” – læs en anmeldelse her . Jeg puttede jeg to ANDRE remixes af nummeret på min “Re:Vers” bonus-CD, men i dag ville jeg nok havde valgt denne skumle udgave. Big up Ian! Teksten er ikke blandt det jeg er stoltest af - men jeg kan dog godt li’ den lille børnesang / fingerleg i starten af andet vers – prøv den med dit barn:

Five, four, three, two, one / Gi’ mig de fem svin du har på din hånd

Se hvordan den første, løber ind i stalden / Se den anden, den gemmer sig i halmballen

Se de to sidste løbe ind på bondegården / Hvem er så tilbage, det er kun ornen

Se den strækker sig –  højere end rundetårn / ”on and on and on and on”

Bliv Godt Stegt – med nyt sommerremix!

By | Music | No Comments

GODT STEGT er titlen på et censureret sommerhit der aldrig blev. Et hit altså. Youtube gjorde ved udgivelsen sidste sommer videoen “alders-bestemt” på grund af en svingende diller og et sæt små men bare bryster. Dermed skal man være registeret bruger for at se den direkte på Youtube, og den blev sværere at dele rundt. Det er naturligvis DERFOR at en så grineren, veludført og lettilgængelig video som denne (big up dig selv, instruktør Asger!) ikke fik en fantasillion views. Ikke? Bedøm selv:

Jeg er netop idag returneret til DK efter tre ugers ferie. Det tager kun en 300 meters gåtur for at blive mindet om at københavnerkvindernes episke lækkermåsning er verdensklasse. Efter nakkedrejende passage af syv-otte sommergazeller blev trumfen sat da jeg blev overhalet af en buschaufførerske i wifebeater og barm som en rænessance-dronning.

Derfor kan jeg ikke finde et bedre tidspunkt at dele en ny version af et nummer, der handler om netop sambabagdele, sex og sollotion. Her har mit seneste albums hovedproducer Embee remixet GODT STEGT. Det har indtil nu kun fandtes som B-side på de 100 vinyl-singler vi udgav til Record Store Day 2014. Der er i bedste mixtape-stil smidt sommerhits på sekund-basis ind – både lidt Marley, lidt Nina og lidt Roy i , og remixet har nye lyrics i andet vers i forhold til originalen – tjek:

Læs mere om de håndmalede (!) RSD-singler her: per.tv/record-store-day - og se svinedygtige graffiti-helt Juse One håndmale hvert eneste unikke cover her:

GOD SOMMER! Håber I bliver stegt på den gode måde. Og at I er kommet ind på det studie I gerne ville – hvis I gerne ville ind på et studie. Nu vil jeg gå tilbage til mit…

 

Pouls Butik

By | Uncategorized | No Comments
2014-07-05 11.55.51
Roskilde Festival 2014 (‪#‎RF14‬) var fedt! Cosmopol er død, og det er min konferencier-tjans dermed også. MEN jeg fik fornøjelsen af at præsentere FOOD, CHEEBA & MONEY SHOT på Apollo scenen lørdag middag!
De tre engelske DJ’s fremførte deres siiiindsyge hyldest-mix til Beastie Boys-albummet PAUL’S BOUTIQUE  - en collage-klassisker der fylder 25 år i år, der sammen med samme års “3 Feet High And Rising” og “It Takes A Nation Of Millions” (1988) var enestående i deres glubske sample-rov, inden jura og copyright-lovgivning fik den måde at skabe hiphop-musik på lukket ned. Pladen indeholder mellem 150 og 200 samples. Food, Cheeba & Moneyshot har fundet alle de originale lydbidder, og genfortolker på den måde butikken fuldstændig. Deres supergennemførte én time lange mix kan hentes hér, ville jeg bare lige gøre opmærksom – nyd det!
pauls_boutique

 

Coverbook video!

By | Music | No Comments

Yo! Ny video! Om mit album “DNA” som COVERBOOK! Som jeg beskrev i sidste indlæg: per.tv/coverbook, så udgiver jeg ikke kun mit nye album DNA på vinyl og CD, men også som såkaldt COVERBOOK, som du nu kan se mere af i denne lille animerede video.

Musik-streaming er en fantastisk gave til alle os musikelskere. Een vigtig ting har vi dog mistet: cover-kunsten, og det håndgribelige. Her har du en fysisk kompagnon, der gi’r din lytning en kæmpe ekstra dimension. Med coverbooken kan vi skrue HELT op for grafikken, og alligevel holde prisen på en hund! Hvis du synes den ser flot ud, er der link til køb i teksten under videoen. TAK her fra enmandsfirmaet!

Coverbooken er designet af Adam Hansel og Paulina Rycerz for deadvolt.com – videoen er animeret af Jakob Eriksen!

DNA er ude!

By | Music | No Comments
Så blev “DNA” endelig sluppet løs på verden! Glæder mig virkelig til at høre hvad I føler, synes og mener.

10314516_832799370081830_4013700963820190921_n

Vi holdte to udsolgte releasekoncerter og fik en andenplads på album-hitlisten. Vanvittigt! Se alle de superflotte billeder af Venstrehaandsarbejde.com fra Atlas i Aarhus HER, og Nicolas Dalbys billeder fra Pumpehuset HER.
Skud ud til alle anmeldere der har prioriteret at bruge til på DNA. Dem jeg har fået med lyder: Lydtapet.dk: 6/6 (læs her), Undertoner.dk: 3/6 (læs her), Politiken: 4/6 (læs her), Rapspot: 5/6 (læs her), HipHopAnmeldelser: 4,5/6 (læs her), Gaffa: 4/6 (læs her) og Femina: (!) 5/6 (læs her) og BT: 5/6.
Ekstra stort skud ud til GAFFA – der ikke bare anmeldte pladen, men gav mig ordenlig meget taletid i det her interview, OG gav release-koncerten den måske mest positive anmeldelse jeg har fået nogensinde…?!
Og ekstra ekstra stort skud ud til alle der kom til releasen! Jeg har virkelig optur over at kunne fylde to de sale, og som jeg sagde på scenen, var det en drengedrøm der gik i opfyldelse – intet mindre. En ting der fungerede rigtig godt i vores arbejde med at få ordet ud var de tre release-teaser-videoer – dem har jeg lagt op her: NUMMER 1 (den seriøse med Bottle Boys) NUMMER 2 (den fjollede med Bottle Boys) og NUMMER 3 (med graffiti-timelapse og de 100 håndmalede vinyler).
Det lille potpourri af links her vil jeg gerne runde af med to TV-optrædener. Samme dag som DNA Release i Pumpehuset, besøgte vi LOUNGE på TV-Lorry, og fremførte et nummer om at se fjernsyn i en sofa i en sofa i fjernsynet. Og nej, jeg stammer ikke. Se “Gokkejern” udsat for legetøjsklaver, tamburin og primalskrig.
Mandag morgen ramte hele holdet Go’Morgen DK, der gav os lov til BÅDE at spille “Gennem Væggen” og “Dum” – tak for det!

Derefter blev jeg interviewet, og emnerne var hiphop-klicheer, temaerne for sangene på den nye plade… og mine sneakers! Interview-delen kan du se her.

En sidste lille ting jeg kunne linke til er Politiken, der under den smukke overskrift “Da Vi Var Færdige Gav HA’erne Kage” satte denne helsides ting op.
Sådan. Sikken en informationsmængde. Håber det gi’r mening. Jeg er i hvert fald både træt, forvirret, og rigtig glad. ://P.

10334416_832799413415159_2242780925486029712_n

Lorry og Go’MornDK

By | Uncategorized | No Comments

Samme dag som DNA Release i Pumpehuset, besøgte vi LOUNGE på TV-Lorry, og fremførte et nummer om at se fjernsyn i en sofa i en sofa i fjernsynet. Og nej, jeg stammer ikke. Se “Gokkejern” udsat for legetøjsklaver, tamburin og primalskrig.

“Sofa, so good” crew: Ayoe Angelica, Nappion, Dan Hemmer og Emil de Waal.

Mandag morgen ramte hele holdet Go’Morgen DK, der gav os lov til BÅDE at spille “Gennem Væggen” og “Dum” – tak for det! Derefter blev jeg interviewet, og vi snakker om hiphop-klicheer, emnerne for sangene på den nye plade… og om mine sneakers! Se det her.

Album som “Coverbook”

By | Music | No Comments

JEG UDGI’R EN BOG. Agtigt. Jeg var været overrasket over hvor mange vinylplader vi har solgt efter koncerter til folk der glædesstrålende har sagt “Ja, jeg har jo godt nok ingen pladespiller!” Men man vil gerne have noget med hjem. Det er dét vi savner ved den fysiske musik. Derfor udgiver jeg ikke kun mit album “DNA” på CD og dobbeltvinyl, men også som en såkaldt “coverbook”. 32 sider i 30×30 cm format (ligesom et vinylpladecover) med tekster og grafik. Groft papir og “hardcover” omslag. Så har du en deluxe ting til hylden mens du nyder musikken som stream eller download. Her ser du et eksempel på et opslag. Den bli’r SÅ flot! Glæder mig virkelig til den 5. maj… 

 

Skærmbillede 2014-04-22 kl. 20.54.41

 

Coverbook’en bliver trykt af LaserTryk i Aarhus, der har trykt alle mine plakater og flyers gennem mange år. LaserTryk er “mediepartner” på coverbook-udgivelsen, hvilket betyder at de er så rare og visionære at de sponsererer værket, mod til gengæld at kunne tilbyde albummet som gratis download til alle deres kunder. Se hvordan på www.lasertryk.dk/pervers - det var ganske populært da tilbuddet blev offentliggjort sidste uge :)

 

Der har altid været meget fokus på teksterne i min musik. Derfor glæder jeg mig folk kan følge med på denne smukke måde. Adam Hansel og Paulina Rycerz fra Deadvolt har virkelig overgået sig selv i at finde et kunstnerisk udtryk der rammer teksterne og musikken perfekt ind. Og så er formatet unikt! Jeg har trods konceptets enkelhed endnu ikke set andre musikere gøre dette. Tilbyde en fysisk, grafisk kompagnon til noget digital musik, og på denne måde kombinere det bedste fra begge verdener – den fysiske udgivelses håndgribelighed med den digitale musiks tilgængelighed. Håber I glæder jer bare halvt så meget til den 5. maj som mig.

Og så har jeg idag opgraderet releasefesterne 8. og 9. maj i KBH og Aarhus med 200%! GLÆDER mig til at fortælle mere om det! Alt om program og billet-bestilling finder du her.

Og ja, nu du spørger: DNA-albummet på CD, som er inkluderet i billetprisen,  kan efter ønske udskiftes med en coverbook, hvis man hellere vil det! :)