Gokkevideo

By | Music | No Comments

1523786_930756743619425_2264548915950636744_o

Så er der musikvideo  til nummeret GOKKEJERN – det er claymation, altså hånd-animeret ler, fra start til slut. Jeg blev kaldt Per Ler i skolen – uvist af hvilke årsager, andet end det rimede. Først nu gi’r det mening – i denne video om en i sandhed blød mand!

Århusianske Lasse Frisk havde sin lejlighed fyldt op af kulisser og lerfigurer i tre måneder, og jeg er fuld af beundring for hans dedikerede indsats! TJEK den HER:

Jeg har glædet mig til at sende videoen ud, der har været klar i et halvt år,  men jeg ville vente indtil vi var tæt på premieren på teaterforestillingen Det Store Skuffejern, som nummeret er skrevet til.

Undertitlen til Det Store Skuffejern er “et show om den bløde mands hårde odds” (så videoen passer sgu perfekt, Lasse!), og er min teaterdebut. Skuffejernet spilles (af) på Det Kongelige Teater fra 30/10 til 5/11 – se en trailer på www.skuffejern.dk.

Jeg har i øvrigt lige fundet ud af at et SKUFFEJERN på engelsk hedder PUSH HOE. Det gør mig glad. Håber at se nogen af jer derinde. Det vil gøre mig endnu gladere…! Her er den officielle pressetekst fra teateret:

I samarbejde med Det Kongelige Teater har rapper Per Vers, komiker Per Helge Sørensen og poetry slammer Peter Dyreborg skabt et sprudlende teatershow om den bløde mands hårde odds.
 
Men forestillingen tager diskussionen om mænd og kvinder videre end klichéernes underkuede træmænd og speedsnakkende kontrolkvinder. Det Store Skuffejern handler om manden, der ikke er bange for sine egne følelser. Den mand, som forstår sin kvinde langt bedre, end hun selv gør. Den mand, som både kan være blød og hård. Og ikke er blevet den mindste smule mere lykkelig af den grund.
 
Per, Per og Peter er cremen af cremen inden for hver deres kunstart. Men også tre mænd, som alle har mærket den moderne mands vilkår på deres egne utrænede kroppe. Med fortællingen om skuffejernet har de slået kræfterne sammen i et genrefornyende show, hvor de ikke er bange for (læs: har fået lov til) at sige deres kvinder nogle sandheder.”

Lad mig slutte af med Det Store Skuffejerns Mandemanifest. Som i virkeligheden er showets åbningstekst ved navn “Nultolerance“, skrevet af mig og sat grafisk op af Adam Hansel. BLØD FRONT!

blød front

Lyrik i Plenum

By | Music | No Comments

Lørdag aften er Thomas Lieberkind ude og spise på Skt. Hans Torv på Nørrebro og sender dette billede til mig via Twitter med teksten “who said it first?”:

10730949_926822440679522_586910537355868713_n

Vi udvekslede et par LOLs, og jeg lagde så billedet på min Facebook søndag eftermiddag med denne tekst:

Tilbage i 2007 lavede Oliver Ravn og jeg ‘Verdensborger.dk’, der byggede på Benny Andersens digt ‘Verdensborger i Danmark’. Alt fra originaldigtet blev udskiftet bortset fra 3 linier. Oliver skrev 2 vers – jeg skrev 1 vers og omkvædet. Sidstnævnte står nu på væggen hos restaurant Plenum på Sankt Hans Torv i København – som tror at det er Bennys ord. Jeg kunne selvfølgelig råbe CITATFUSK! og troppe op med en tusch og tilføje “Skrevet af: Per Vers. Inspireret af: Bennys Andersens digt. Idé til fortolkning af digt: Oliver Ravn. Idé til fortolkning opstået pga. invitation til compilation af: Henrik Marstal.” Eller man kunne nøjes med at synes det måske nok er lidt forvirrende og forkert, og at det er smukt at cirklen af inspiration er komplet ❤️

Selvfølgelig er der en bruger der tagger Café Plenum – og samme aften lægger caféen dette billede op i tråden:

1795405_651437484955238_9046755104648121088_o

– med teksten “Retfærdighedsmissionen er godt i gang og bliver afsluttet imorgen. Citatet tilfalder selvfølgelig dig Per, det gik lidt for stærkt for vores grafiske departement dengang i ’07, men vi skal selvfølgelig nok rette ordentligt op på fejlen :D”

– og næste dag inden åbning er den i vinkel: “Så sku den være i orden. Retfærdighedsmission completed.”

10514216_651657728266547_2724687759963967089_o

Der er meget lemfældig omgang med citater på nettet – du ved, “Don’t believe every wise word on the internet just because it has the image of a historical figure next to it – Abraham Lincoln”. Men dette er et smukt eksempel på hvor hurtigt det kan rettes op pga. en kunde med en smartphone og en café med respekt for dem de citerer. Jeg kigger forbi til en kaffe snart, Plenum! ☕️✌️

“Verdensborger.dk” blev inkluderet på albummet “Vi Taler Dansk!” (2009), som var 12 sange efter idé af Oliver Ravn, tekster af Oliver og mig, plus scratch af DJ Turkman Souljah. Tilsammen kaldte vi os Kinski efter den gale tyske skuespiller Klaus Kinski. Albummet ligger til fri lytning lige her: KINSKI – VI TALER DANSK!